Technieker van de maand: Gil Stalpaert

Er is alweer een maand voorbij gevlogen waar wij ten dienste van onze klanten dagelijks instonden voor het tot een goed einde brengen van verschillende opdrachten.


Een technieker die ons daarin al enige tijd zijn meerwaarde bewijst is zonder twijfel Gil Stalpaert. Qua leeftijd mogen we hem nog bij onze youngsters rekenen maar door zijn leergierigheid en passie in techniek neemt hij grote sprongen voorwaarts. Daarom behoort hij nu al tot ons sterk elektromechanisch team.


Geen wonder dus dat hij onze volgende technieker van de maand is. We hadden met hem dan ook een heel aangename babbel:


Gil, waarom koos je ervoor om bij B&A aan de slag te gaan ?


De vele diverse mogelijkheden en leerkansen spraken me het meeste aan. Ook het werken in verschillende sectoren leek me een tof gegeven.


Op welke opdrachten werd je reeds ingezet?


In het begin werd ik vooral ingezet voor verschillende montageopdrachten bij klanten die zich situeren in totaal verschillende sectoren. Zo werd ik onder andere in de metaalsector ingezet maar eveneens ook in een sector die tijdelijke klimaatoplossingen biedt voor klanten. 


Toch had ik het gevoel dat ik meer in mijn mars had en wilde ik doorgroeien. Na een gesprek met de verantwoordelijke werd een traject opgezet waar ik mij verder kon ontplooien tot een ervaren elektromechanieker.


Ik kreeg dan de kans om aan de slag te gaan in een industriële bakkerij, waar ik tot op vandaag nog steeds werk. Mijn progressie zorgt er ook voor dat ik ondertussen meedraai in hun wachtdienst.

  
Wat zorgt er voor dat je binnen B&A steeds opnieuw jouw motivatie blijft vinden?


De menselijke aanpak en het luisterend oor als dit nodig is. De appreciatie die je krijgt werkt ook zeer motiverend. Nog een leuk extraatje om te vernoemen is het volgende: ik werk in ploegen en kan dus regelmatig passeren op kantoor op vrijdag om mijn werkbon af te geven of om materiaal op te halen. Vaak kom ik langs rond de middag omdat ik dan samen met de mensen van de bureau mag mee aan tafel schuiven voor een luchtige en gezellige lunch. Zo praat je ook eens over andere zaken dan over het werk met hen.


Welke uitdagingen zou je binnen B&A nog willen aangaan?


Graag wil ik op elektrisch vlak mijn kennis nog uitbreiden zodat ik nog sterker in mijn vak kan worden.


Wat zijn voor jou punten waar techniekers op moeten letten om binnen B&A succesvol te zijn?


Gemaakte afspraken nakomen is een belangrijk gegeven binnen B&A. Ook gemotiveerd aan de slag gaan is een must.


Voor de rest is het zoals binnen elk bedrijf soms iets geven en soms iets nemen.


Gil, we hopen jou nog lange tijd in ons team te mogen hebben, je bent een echt rolmodel voor onze jonge garde B&A techniekers. Nogmaals bedankt voor je inzet!

Technieker nodig?

Geen antwoord gevonden op uw vraag?  We geven graag een woordje uitleg en staan u met raad en daad bij.

Ik vind geen antwoord op mijn vraag, help!