Technieker van de maand - Tim Schollaert

Deze maand praten we met Tim Schollaert, een ancien binnen B&A die zijn inzet en kunnen al vele keren bewezen heeft. Daarom wilden we graag een pluim op zijn hoed steken als technieker van de maand!

 

Tim, je werkt al lange tijd voor B&A. Ben je er al sinds het begin bij?

Niet van in het begin maar ik werk nu reeds 13 jaar voor B&A.

 

Je bent enkele jaren een vaste kracht geweest op Colruyt (4.5 jaar) en op Thyssen (5 jaar). We hebben mogen vernemen dat je sinds begin februari een carrière switch hebt gemaakt?

Dat klopt inderdaad. Ik heb jaren als technieker gewerkt in de afdeling van de heftrucks, vrachtwagens alsook bij de auto’s. Na Colruyt ben ik bij Thyssen terecht gekomen, ook daar ben ik 5 jaar technieker geweest. En had ik deze nieuwe kans niet gekregen, dan had ik nog steeds voor Thyssen gewerkt.

 

Zowel Colruyt als Thyssen hebben me aangeboden als vaste technieker bij hen te beginnen. Ik heb nooit 1 seconde getwijfeld om deze aanbiedingen te weigeren.

 

Ik heb van Bart 13 jaar geleden de kans gekregen om me te bewijzen en deze kans heeft zich begin februari opnieuw voorgedaan. Ditmaal om in de sales te stappen voor het nieuwe kantoor in Lokeren. Samen met Heidi probeer ik alles in goede banen te leiden.

 

Wat zorgt ervoor dat je binnen B&A steeds opnieuw jouw motivatie blijft vinden?

De gouden regel bij B&A “ je krijgt de kans, wat je ermee doet is je eigen verantwoordelijkheid“. Bij B&A sta je in voor je eigen evolutie. De bal ligt in jouw kamp, jij bent diegene die er zal voor zorgen of je in aanmerking komt voor loonsverhoging. Bart vraagt niet veel, zorg dat je spullen in orde zijn en je wordt hiervoor beloond. Ik ben altijd door het B&A team eerlijk en fair behandeld geweest.

 

B&A blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Hoe heb jij in de loop der jaren B&A zien evolueren/veranderen?

Als eerste, verandering van locatie. De tijd van de Binnenstraat. Wat hebben we ons daar geamuseerd en veel gelachen. Door de enorme groei van B&A was het lang niet meer zo makkelijk om samen te komen in de Binnenstraat. B&A verhuisde naar Heldergem.

 

Maar niet enkel de locatie veranderde, veel techniekers kwamen maar gingen ook. Voor mij is B&A uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf dat streeft naar kwaliteit.

 

Wat zijn voor jou  punten waar techniekers op moeten letten om binnen B&A succesvol te zijn?

Voor mij is motivatie toch 1 van de belangrijkste punten. Als de motivatie ontbreekt valt de rest ook in duigen. Geen enkele dag is dezelfde, maar maak er gewoon het beste van. Ook stiptheid en correctheid is iets wat binnen de muren van B&A heel belangrijk is, hiervoor word je bij B&A uitgebreid beloond.

 

Bedankt Tim voor de reeds mooie jaren binnen B&A en we kijken er naar uit om er nog een groot aantal jaren bij te doen.
 

Technieker nodig?

Geen antwoord gevonden op uw vraag?  We geven graag een woordje uitleg en staan u met raad en daad bij.

Ik vind geen antwoord op mijn vraag, help!