Technieker van de maand - Geert Verhaeghe

Een nieuwe maand, een nieuwe technieker in de spotlight. Nu hij net zijn 2-jarige jubileum bij B&A achter de rug heeft, is het het ideale moment om Geert Verhaeghe van ons kantoor in Brugge in de bloemetjes te zetten.

 

Geert, sinds wanneer werk jij al voor B&A?

Sinds mei 2017 ben ik aangenomen als montagetechnieker bij B&A. In die 2 jaar heb ik met enorm veel plezier voor mijn werk de firma vertegenwoordigd.

 

Aan welke projecten heb jij jouw steentje al kunnen bijdragen?

Mijn eerste job was in Eeklo bij de Firma Avercon Automatisatie waar ik samen met het team daar instond voor het monteren van de productielijnen. Eerst stonden deze opgesteld in de fabriek zelf. Na de nodige testen werden ze vervolgens verscheept naar een nieuwe locatie, waar we ze op korte tijd opnieuw opbouwden.

Nu werk ik samen met een team van B&A in de Baronie waar we een volledige productielijn hebben afgebroken en die zijn we nu aan het heropbouwen op een andere locatie in dezelfde fabriek.

 

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

Mijn werkdag begint meestal alleen omdat ik altijd als eerst op locatie ben. Dat is een gewoonte - ik kan moeilijk overweg met te laat komen, vandaar.

Na overleg met de meestergast weten we wat er die dag (of de dagen nadien) van ons verwacht wordt. Meestal is dat ofwel afbreken, ofwel onderhoud, ofwel iets opnieuw opbouwen. Bekijken de plaats, de situatie en of er veilig gewerkt kan worden. Zoniet, dan moeten we eerst de locatie werkveilig maken. De werkdag start pas wanneer we dat allemaal overlopen hebben. Op het einde van iedere werkdag ben ik altijd tevreden wanneer we de geplande taken tot een goed einde hebben gebracht.

 

Wat typeert jouw job?

De uitdaging in mijn job is dat het altijd variabel is. Wanneer je dus een opdracht succesvol afrondt, hou je daar veel voldoening van over: je blikt terug op een geslaagde uitdaging en hebt weer iets om trots op te zijn.

Uit ervaring weet ik dat je met inzicht, wat technische bagage en stressbestendigheid al een heel eind komt.

Natuurlijk mag je niet bang zijn om je vuil te maken want dat hoort nu eenmaal bij de job. Op of onder de machines duiken is deel van het werk, en die zijn niet altijd proper gekuist voor we onze job beginnen.

 

Wat waardeer je aan B&A?

Het werken bij B&A is voor mij vooral leuk omdat er altijd een uitdaging op je staat te wachten. Iedere dag is anders en het motiveert me om elke opdracht tot een goed einde te proberen brengen. Bovendien is het plezant om met de collega’s samen te werken en om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Naast de techniekers zijn ook de mensen van de administratie (die voor de techniekers de opdrachten uitzoeken en het papierwerk voor hun rekening nemen) hele leuke collega’s. Om af te sluiten wil ik daarom nog eens iedereen bedanken voor de toffe samenwerking en dat ik deel mag uitmaken van een geweldig team!

Technieker nodig?

Geen antwoord gevonden op uw vraag?  We geven graag een woordje uitleg en staan u met raad en daad bij.

Ik vind geen antwoord op mijn vraag, help!