Technieker van de maand - Johan Vanderstraeten

Deze maand vonden we het tijd om nog eens een ancien in de spotlights te zetten, iemand die vele watertjes doorzwommen heeft binnen B&A. Onze technieker in de kijker is niemand minder dan Johan Vanderstraeten.

 

Johan, je werkt al lange tijd voor B&A. Ben je er al sinds het begin bij?

Niet van in het begin maar inderdaad al een lange periode. Na wat opzoekwerk blijkt dat ik mijn 1e factuur aan B&A heb verzonden in 2001, reeds 17 jaar geleden.

 

We weten allemaal dat je al jaren de sterke kracht achter Artislagh bent, maar waarschijnlijk heb je ook nog andere opdrachten gehad?

Inderdaad, in die 17 jaar heb ik uiteraard meer opdrachten gehad dan enkel Artislagh. Vergeef me als ik zeg dat ik er wel al een groot deel ben vergeten. De tand des tijds zeker... Maar er zijn er natuurlijk ook velen die mij zijn bijgebleven:

Prefaco (betonpanelen, waar het allemaal is begonnen voor Bart, toevallig ook mijn broer)
Dekaply (laminaat, dat jammer genoeg de deuren heeft moeten sluiten)
Maquet operatietoestellen (het operationeel maken van operatiekwartieren)
Monsanto (chemie)
Digi (elektronische prijzenlabels voor onder andere Renmans)
Cartomills (kartonfabriek)
Vomeco (industriële keukens)
Janssen Pharmaceutica
Segers-Balcaen
en dan nu uiteindelijk Artislagh

Wie weet wat er nog volgt in de toekomst.

 

Wat zorgt ervoor dat je binnen B&A steeds opnieuw jouw motivatie blijft vinden?

Zoals je hierboven ziet, zijn de bedrijven en de sectoren waarin ze zich situeren enorm divers. Dat houdt het boeiend. Uiteraard speelt mijn mooi loon ook een belangrijke rol!

 

B&A blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Hoe heb jij in de loop der jaren B&A zien evolueren/veranderen?

Iets wat de recentere techniekers niet zullen weten is dat ik nog vele uren samen met de zaakvoerder op de werkvloer heb doorgebracht. Bij Prefaco werkten we nog samen - je zou het nu misschien niet verwachten, maar in het begin droeg Bart nog een werkbroek!  Door die ervaring weet Bart natuurlijk als geen ander wat een technieker nodig heeft om efficiënt en veilig te kunnen werken.

 

Wat zijn voor jou  punten waar techniekers op moeten letten om binnen B&A succesvol te zijn?

Het belangrijkste om als technieker bij B&A te slagen is dat je vooral je werk graag doet en gemotiveerd bent. Stiptheid en alle dagen aanwezig zijn helpt ook wel. Het voordeel van B&A is natuurlijk ook, wanneer de uitdaging binnen je huidige opdracht weg is of de werksfeer niet optimaal is, dat je aan de mensen op kantoor kan vragen om je op een andere opdracht te plaatsen. Leuk toch?!

 

Bedankt Johan voor de reeds mooie jaren binnen B&A en we kijken er naar uit om er nog een groot aantal jaren bij te doen.
 

 

Technieker nodig?

Geen antwoord gevonden op uw vraag?  We geven graag een woordje uitleg en staan u met raad en daad bij.

Ik vind geen antwoord op mijn vraag, help!