Technieker van de maand - Kevin Renders

Voor velen is een productieproces een logisch verhaal van ontwerp tot eindproduct dat doorheen de fabriek van punt A tot punt Z zijn definitieve vorm krijgt. Weinigen denken na over hoe deze machines werken, hoe die verschillende stappen vlot kunnen verlopen en wie de industrie draaiende houdt.

Techniekers zijn dus niet weg te denken uit het dagelijkse reilen en zeilen van fabrieken en hun productieprocessen. Ze zorgen er immers voor dat alles vlekkeloos kan verlopen. De kracht van een goede technieker is dat hij niet telkens in de spotlights wil staan wanneer hij iets heeft opgelost maar dat hij meer geniet van de appreciatie van de mensen die hij heeft geholpen, en dat door zijn kennis en handen te gebruiken om het productieproces te optimaliseren.

Toch verdienen deze mensen, waarvan hun job vaak onderschat wordt, meer dan het nodige respect. Daarom laten wij maandelijks iemand aan het woord die wij dankbaar zijn voor hun inzet binnen B&A.

Deze maand is dat niemand minder dan Kevin Renders, iemand die we toch een ancien mogen noemen binnen onze firma.

 

Kevin, je bent intussen al even bij B&A aan de slag. Enig idee hoe lang je al bij ons aan het werk bent?

Ja hoor, op 20 september ben ik 9 jaar in dienst.

 

Hoe ben je bij Bart terecht gekomen?

Ik mag bijna zeggen dat ik school ben buitengewandeld en B&A ben binnengewandeld. Ik heb bij Accent aangeklopt toen ik op zoek was naar een goede job en ik had direct een match met B&A.

 

Welke opleiding heb je genoten?

In het PTI van Ninove heb ik Elektrische Installaties gevolgd met een extra 7e jaar Industrieel Onderhoud.

 

Vertel ons eens een fijne anekdote, iets grappigs dat je is bijgebleven.

Op een zaterdag ging ik werken bij Vlevico, het vleesverwerkend bedrijf binnen de Colruyt Group, zoals ik dat vroeger bijna elke zaterdag deed. Eenmaal ter plaatse was er niemand aanwezig in de firma. Na wat telefoontjes te hebben gedaan bleek dat de ploegchef van Colruyt mij was vergeten door te geven dat de fabriek gesloten was wegens de aansluiting van de nieuwe windmolen op het net. Toen ik dan thuiskwam, veel vroeger dan verwacht, keek mijn vriendin mij enorm verrast aan. “Wat kom jij nu al thuis doen?” Na het verhaal te hebben verteld was ze uiteraard wel blij dat ik thuis was :-)

 

Waarom zou jij techniekers aanraden om te werken voor B&A?

Er is bij B&A veel variatie op alle gebied (elektrisch, mechanisch, lassen…). Dit maakt het juist zo leuk werken, ook verander je nu en dan van bedrijf zodat je niet heel je leven hetzelfde werk doet en ziet. Ook vind ik het loonpakket zeker niet slecht en glashelder! Persoonlijk vind ik het opslagsysteem een goede zet als het gaat over inzet gekoppeld aan dienstjaren / ”ziekte”. Zeker ook de bedrijfswagen niet vergeten, wat een mooi voordeel is dat je niet in veel bedrijven hebt.

 

Heb jij zelf nog tips/ideeën die B&A nog beter kunnen maken?

B&A blijft steeds groeien dus zou ik het heel positief vinden moest de firma blijven inzetten op de goede werkkrachten, zodanig dat B&A een nog betere reputatie krijgt en dat het toekomstgericht alleen maar beter wordt.

 

Bedankt Kevin om even tijd te nemen voor de toffe babbel. We hopen dat we nog lang kunnen genieten van onze fijne samenwerking!

 

Kevin Renders

Technieker nodig?

Geen antwoord gevonden op uw vraag?  We geven graag een woordje uitleg en staan u met raad en daad bij.

Ik vind geen antwoord op mijn vraag, help!